Kontrolling tanácsadás, controlling tanácsadás

 
 
Ha az Ön cégének éves forgalma 50-250 millió forint között van, akkor a belső folyamatok, az értékesítés vagy a gyártás hatékonyságának értékelése már egyre jelentősebb terhet ró Önre és a cég alkalmazottaira. Egyre nehezebb meghoznia olyan döntéseket, hogy milyen termékek forgalmazását erősítse marketinggel, milyenekét szüntesse meg? Egyre bonyolultabb megítélni, hogy üzletkötői közül ki mennyire hatékony, ki az, akinek segítségre, továbbképzésre van szüksége, „megéri-e a pénzét?”
startup-photos.jpg
Ekkora forgalom mellett cégének már szüksége van folyamatos kontrolling tevékenységre, de kontroller pozícióra talán még nem. Önnek tehát gazdaságosabb egy-egy döntése előkészítéséhez vagy a jelentési rendszere kialakításához egyéni kontrolling tanácsadást kérnie.

A kontrolling tanácsadás első lépése mindig az Ön igényeinek pontos felmérése és összefoglalása. A kontrolling felmérés során áttekintjük cégének pénzügyi számviteli szoftverét, üzleti kapcsolattartásra használt CRM rendszerét - ha alkalmaznak ilyet -, ill. a rendelkezésre álló jelentéseket. Ez általában egy kontrolling tanácsadói napot vesz igénybe az Ön telephelyén. Ez az előzetes kontrolling felmérés teljes mértékben az Ön vállalkozása struktúrájához és az Ön igényeihez igazodik, de általában az alábbiakból  áll:
  • vállalata napi gazdálkodási folyamatainak, üzletágainak áttekintése, megismerése
  • a számviteli rendszer megismerése (belső vagy külsö könyvelés van, ill. milyen adatszolgáltatással rendelkezik)
  • a jelenleg működő jelentési rendszer megismerése, elemzése
  • szakmai mélyinterjú Önnel az információ igényéről a vállalat gazdasági folyamataival kapcsolatban jelenleg és a jövőt illetően
Az előzetes kontrolling felmérés alapján tudunk végleges ajánlatot adni a teljes kontrolling tanácsadásra.

Kontrolling jelentés készítés

A rendelkezésre álló értékesítési, pénzügyi és számviteli adatokból új, egyben könnyen kezelehető Excel, terv/tény alapú jelentési rendszert alakítunk ki vállalkozása számára.
 
Önökkel együttműködve alakítjuk ki az üzletági vagy termékcsoport alapú vezetői eredménykimutatást, árréselemzést, költségkimutatást. Igény szerint reportokat készítünk az értékesítés, logisztika vagy a termelés adatai alapján (mennyiség, forgalom, árrés, üzletkötési vagy projekt hatékonyság). Munkánk része az éves tervek elkészítésében való részvétel. 
Kérdése merült fel, vagy további információkat szeretne megtudni szolgáltatásainkról? Lépjen kapcsolatba velünk! Elérhetőségeinket a kapcsolat menüpont alatt találja.
© 2016 e-LEDGER Pénzügyi és Humán Controlling Tanácsadó Kft. - Minden jog fenntartva.
Webdesign by FRIK