Kontrolling tanácsadás, controlling tanácsadás

Ha az Ön cégének éves forgalma 50-250 millió forint között van, akkor a belső folyamatok, az értékesítés vagy a gyártás hatékonyságának értékelése már egyre jelentősebb terhet ró Önre és a cég alkalmazottaira. Egyre nehezebb meghoznia olyan döntéseket, hogy milyen termékek forgalmazását erősítse marketinggel, milyenekét szüntesse meg? Egyre bonyolultabb megítélni, hogy üzletkötői közül ki mennyire hatékony, ki az, akinek segítségre, továbbképzésre van szüksége, „megéri-e a pénzét?”
startup-photos.jpg
Ekkora forgalom mellett cégének általában még nincs szüksége folyamatos kontrolling tevékenységre. Önnek tehát gazdaságosabb egy-egy döntés előkészítéséhez egyéni kontrolling tanácsadást kérnie.

A kontrolling tanácsadás első lépése mindig az Ön igényeinek pontos felmérése és összefoglalása. A kontrolling felmérés során áttekintem cégének pénzügyi számviteli szoftverét, üzleti kapcsolattartásra használt CRM rendszerét, jelentési rendszerüket. Ez általában egy kontrolling tanácsadói napot vesz igénybe az Ön telephelyén.Ez az előzetes kontrolling felmérés teljes mértékben az Ön vállalatának felépítéséhez és az Ön igényeihez igazodik, de általában a következő tipikus részekből áll:
  • vállalata napi gazdálkodási folyamatainak, üzletágainak áttekintése, felmérése, megismerése
  • a számviteli rendszer megismerése
  • a jelenleg működő jelentési rendszer elemzése
  • szakmai mélyinterjú Önnel az információ igényeiről a vállalat gazdasági folyamataival kapcsolatban jelenleg és a jövőben (értékesítés, logisztika, pénzügy, számvitel, területi/személyi teljesítmény, várható nemzetközi terjeszkedés stb.)
  • interjú a meglévő szoftverek fejlesztőjével – ha erre mód van.
Az előzetes kontrolling felmérés alapján tudunk végleges ajánlatot adni a teljes kontrolling tanácsadásra.

Kontrolling jelentés készítés

Amennyiben Ön az árajánlatot elfogadja, akkor következik a kontrolling jelentés elkészítése. Ennek folyamán feldolgozom cégének pénzügyi, számviteli adatait, és azokból egy olyan kontrolling jelentést készítek, amelyből Ön egyszerűen képes döntéseket hozni cége működésének javítására.
Kérdése merült fel, vagy további információkat szeretne megtudni szolgáltatásainkról? Lépjen kapcsolatba velünk! Elérhetőségeinket a kapcsolat menüpont alatt találja.
© 2016 e-LEDGER Pénzügyi és Humán Controlling Tanácsadó Kft. - Minden jog fenntartva.
Webdesign by FRIK